FAQ

06-1212 3000

info@woningverhuurutrecht.nl

Je hebt een huurwoning op het oog en wilt deze bezichtigen. Wat kun je bij de bezichtiging verwachten en hoe bereid je de bezichtiging voor? WoningverhuurUtrecht.nl geeft je tips, zodat je het meeste uit dit belangrijke moment haalt!

Heb je een huurwoning van WoningverhuurUtrecht.nl op het oog en wil je deze bezichtigen? Schrijf je dan in en geef direct je interesse aan! We benaderen je vervolgens voor de bezichtiging.

De voorbereiding

 • Onderzoek wat de kosten bovenop de huurprijs ongeveer zijn. Denk aan gebruikerslasten zoals elektra, verwarming en water, TV, internet en telefoon en gemeentelijke belastingen. Gemiddeld ligt dit rond € 200 per maand.
 • Bekijk vooraf de locatie van de woning op bijvoorbeeld Google maps. Hoe is de wijk, hoe dichtbij zijn de voorzieningen, hoe is het met parkeergelegenheid en –vergunningen?
 • Stippel vooraf de route uit, het liefst vanuit een locatie die je vaak bezoekt. Misschien wordt dit wel de route die je dagelijks af legt; fijn om te weten hoe (lang) die is!
 • Bekijk hoe je bij de woning kunt komen met openbaar vervoer, ook als je daar (nu) geen gebruik van maakt.
 • Schrijf vooraf je vragen en checkpunten op. Een bezichtiging duurt vaak maar kort en vaak moet je snel beslissen. Belangrijk dus dat je vragen bij de bezichtiging al worden beantwoord.
 • Bedenk waarvoor je zaken moet opmeten (bijvoorbeeld of je kast, bed of bank wel past) en neem een rolmaat mee. Vergeet ook een schrijfblok niet voor het maken van een plattegrond. Want vaak zijn er van huurwoningen geen (gedetailleerde) plattegronden beschikbaar.

De bezichtiging zelf

 • Een bezichtiging duurt 15-20 minuten. Zorg dat je een goede indruk krijgt van de woning. Maar ook dat de makelaar een goede indruk krijgt van jou. Hij bewaakt de match tussen huurder en verhuurder.
 • Zorg daarom dat je op tijd bent. Vaak zijn er meerdere kijkers vlak na elkaar gepland en is er geen uitloop mogelijk.
 • Bij voorkeur ben je wat vroeg en loop je alvast door de wijk om een indruk te krijgen.
 • Bel op de afgesproken tijd aan en blijf niet buiten wachten. Want vaak zijn er meerdere kijkers rond het zelfde tijdsblok en is de makelaar al in de woning.
 • Ga je met iemand samen huren en kan deze er niet bij zijn, maak dan zelf nog wat foto’s of een film. Vraag wel aan de makelaar of dit ok is.
 • Soms zijn er meerdere kijkers tegelijkertijd (“dubbel lopen”). Dat kan zijn wanneer er heel veel respons is of in gevallen dat kijkers een beperkte tijd in de woning kunnen zijn. Bij WoningverhuurUtrecht.nl proberen we een tweede makelaar te regelen om je op te vangen en rond te leiden.

Na de bezichtiging

 • Laat de eerste indrukken even bezinken, maar wacht niet te lang. Huurwoningen zijn in Utrecht razendsnel weg.
 • Stuur je eventuele vragen z.s.m. per e-mail naar je makelaar.
 • Wil je voor de woning gaan, geef dit bij je makelaar aan en bereid je voor op het overeenkomen van de huur.

Praktische tips bij de bezichtiging

De makelaar van WoningverhuurUtrecht.nl aan het woord

IMG_3424Wij streven ernaar meerdere bezichtigingen in hetzelfde dagdeel te plannen zodat de bewoners zo min mogelijk hinder ondervinden van al deze kijkmomenten. Gemiddeld gezien krijgen wij zo’n 20 reacties op een woning waarvan er vervolgens zo’n 8 geschikte kandidaten tussen zitten. Van deze 8 bezoeken zijn er meestal de helft die interesse hebben om te huren.

Een bezichtiging van een woning duurt meestal zo’n 15-20 minuten. Dit is afhankelijk van de grootte van de woning en eventuele vragen of onduidelijkheden. Mocht je vragen hebben, stel deze dan al in de woning. Tijdens de bezichtiging laat ik je de woning en alle vertrekken zien. Ook geef ik aan welke spullen in de woning achterblijven en welke je eventueel van de huidige bewoners kunt overnemen. Denk aan de vloer, gordijnen, verlichting, apparaten en misschien wel meubels.

Veelal kan ik je ook over de buurt/wijk vertellen: waar zich bijvoorbeeld de supermarkt of winkels bevinden en hoe je het snelst bij het openbaar vervoer komt.

Alle vaste kasten en kasten die in de woning achterblijven, mag je openen. Losse kasten die aan de bewoners toebehoren en worden meegenomen, moeten we dicht laten en zijn niet noodzakelijk om te bekijken.

Aangezien er vaak meerdere kijkers na elkaar komen kijken, verzoeken wij je altijd ruim op tijd te zijn bij de woning. Op het afgesproken tijdstip bel je aan. Als ik niet direct open doe, dan kan het zijn dat ik nog binnen ben met andere kijkers.

In Utrecht zijn er continu wegwerkzaamheden of verbouwingen waardoor je al snel enkele minuten vertraging oploopt. Mocht je te vroeg zijn dan is dat juist een uitgelezen mogelijkheid om even goed de wijk te verkennen en om even een kort rondje te lopen. Kijk daarbij bijvoorbeeld naar: parkeermogelijkheden, staat van de woningen van de buren, winkels of parken in de buurt etcetera.

Hoe kom ik er achter of ik mijn auto kan parkeren bij de woning die ik op het oog heb?

Kijk op de site van Gemeente Utrecht of er een parkeervergunning vereist is en hoe het zit met de wachtlijsten.

Next steps

3. Bekijk wat je moet regelen om je droomwoning te huren

4. Bereid je voor op je verhuizing

5. Zorg ervoor dat je tijdens de huurperiode optimaal geniet