FAQ

06-1212 3000

info@woningverhuurutrecht.nl

Heb je een woning van WoningVerhuurUtrecht.nl bekeken en ben je laaiend enthousiast? Kom dan zo spoedig mogelijk in actie!

Reageer snel

Wist je dat er voor een huurwoning gemiddeld acht kijkers zijn op een bezichtigingsdag en dat doorgaans het merendeel interesse heeft om te huren? Huurhuizen zijn dus snel weg!

 • E-mail ons daarom zo snel mogelijk na de bezichtiging dat je de woning wilt huren. Doe dit vóór 12:00 uur de dag na de bezichtiging.
 • Binnen een dag daarna beslissen we met de verhuurder wie de nieuwe huurder wordt. Vaak vindt er een korte kennismaking plaats tussen huurder en verhuurder om de definitieve beslissing te nemen.
 • We schakelen dus snel en jij weet snel waar je aan toe bent: heb je de woning of moet je verder kijken?

Motiveer waarom jij dé nieuwe huurder bent

Jij wilt de ideale woning; de verhuurder wil de ideale huurder.

 • Laat in de e-mail daarom weten wie je bent, wat jouw dagelijkse bezigheden zijn, waar en met wie je momenteel woont en wat de reden is dat je wilt verhuizen.
 • Geef een uitgebreide introductie over jezelf en de eventuele medehuurder(s). Maak het persoonlijk, jij komt tenslotte in iemands woning wonen.
 • Licht je werk toe (wat, waar, hoeveel, hoe lang) en inkomensindicatie, je (genoten) opleiding en hoe jij jouw vrije tijd besteedt.
 • Geef ook aan hoe flexibel je bent in de start van de huurperiode. Per welke datum wil je dat het huurcontract in gaat? En kan dit eventueel een paar dagen eerder of later? Het komt geregeld voor dat de huidige bewoner liever eerder of later wenst te verhuizen.

Veel verhuurders kiezen o.b.v. motivatiebrieven één potentiele huurder uit en maken eerst persoonlijk kennis. Vrijwel altijd verloopt de kennismaking positief en wordt de verhuur definitief gemaakt. WoningverhuurUtrecht.nl stimuleert deze kennismaking en de selectie door de verhuurder, want wij vinden het belangrijk dat er een goede relatie is tussen huurder en verhuurder.

Garandeer je financiële verplichtingen

Studeer je, ben je werkzoekend of is je inkomen (nog) niet voldoende toereikend voor de huurkosten? Dan helpt het als een ouder of ander familielid een garantstelling biedt voor de financiële verplichtingen. Geef ons bij je reactie aan dat je een garantstelling kan gaan overleggen.

Lever de relevante documenten aan

Word jij de nieuwe huurder? Lever dan het personaliaformulier (online) aan, met daarin:

 • Kopie-paspoort
 • Arbeidsovereenkomst
 • Recente loonstrook
 • Rekeningafschrift met storting van je loon (maak andere zaken evt. onzichtbaar)
 • Eventueel garantstellingsdocument

Hierna maakt WoningverhuurUtrecht.nl het huurcontract op.

Trek je je na het aanleveren van de documenten terug? Dan betaal je € 250 administratie- en huurcheckkosten. Vanzelfsprekend worden er geen kosten in rekening gebracht indien de verhuurder voor een andere huurder heeft gekozen.

Huurcontracten worden veelal opgesteld voor een vaste periode van 12 maanden, waarna het stilzwijgend wordt verlengd. Hierbij heb jij als huurder na deze 12 maanden 1 maand opzegtermijn en de verhuurder 3 maanden. Let erop dat de opzegging altijd per de 1e van de maand betrekking heeft waardoor bijvoorbeeld een opzegging per 12 april betekent dat je niet huurt tot 12 mei maar tot 31 mei.

Met welke aanvullende huurkosten moet ik rekening houden?

WoningVerhuurUtrecht.nl hanteert standaard ROZ-contracten, deels aangepast ter verduidelijking voor beide partijen. Wij hanteren meestal een jaarcontract met automatische verlenging voor beide partijen. De eventuele servicekosten voor de VVE en de opstalverzekering voor glas- en brandschade zit veelal in de huurprijs. Houd rekening met de volgende bijkomende kosten die meestal gelden:

 • Gas/stadsverwarming, elektriciteit en water
 • Tv/internet en eventueel telefonie
 • Gebruikersdeel gemeentelijke heffingen. Een huurder dient zich vrijwel altijd in te schrijven op het adres en de gemeente zal vervolgens de huurder als een gebruiker van een pand aanslaan voor de gebruikerslasten. Deze bestaan uit de afvalstoffenheffing, zuiveringsheffing en watersysteemheffing. De kosten voor 1 persoon bedragen ca. € 30,00 per maand en de kosten voor 2 of meer personen bedragen ca. € 45,00 per maand. Heffingen als OZB of rioolbelasting worden door de verhuurder betaald.
 • Meubilering of stoffering
 • Eigen parkeerplaats of garage

De huurprijs dien je altijd vooruit te betalen, 3 dagen voordat de periode (maand) in gaat.

Naast de huurprijs betaal je ons makelaarskantoor contract/administratiekosten en tevens tenminste één volle maand borgsom aan de verhuurder of beheerder. Deze borgsom is de garantstelling voor eventuele herstelschade zodra je de woning weer verlaat.

Next steps

4. Bereid je voor op je verhuizing

5. Zorgeloos huren

6. Woninghuur beëindigen