FAQ

06-1212 3000

info@woningverhuurutrecht.nl

Je hebt eindelijk je huurwoning in Utrecht gevonden, de papierwinkel geregeld, de check in gehad en je bent verhuisd. Nu begint je woonplezier pas echt!

Ook in de huurperiode kun je op WoningVerhuurUtrecht.nl rekenen. Lees goed de handleiding die je bij de start van de huurperiode hebt ontvangen. En met onderstaande veelgestelde vragen en veelgegeven tips, hopen we je woongenot te vergroten.

Wat mag ik in de woning veranderen?

Je mag de woning niet zomaar veranderen of restylen zonder vooraf schriftelijke toestemming toestemming van de verhuurder of beheerder. Overleg ook voordat je over gaat tot het verven van de woning of het boren van gaten met de verhuurder. In principe moet je de woning na de huur weer opleveren zoals je deze bij de start van de huurperiode hebt verkregen.

Het verplaatsen van bevestigd(e) meubilair/apparatuur is niet toegestaan.

Wat moet ik doen bij een storing of ander probleem aan de woning?

Is je woning in beheer bij WoningVerhuurUtrecht.nl, dan verhelpen wij storingen zo snel mogelijk. Vul hiervoor het storingsformulier zo volledig mogelijk in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Welk onderhoud aan de woning moet ik zelf doen en wat doet de verhuurder/beheerder?

Jij bent verantwoordelijk voor een schoon en representatief huis; de verhuurder voor een veilig huis waarin de voorzieningen deugdelijk zijn en goed werken.

Dit betekent dat jij zorgt voor het dagelijks onderhoud (zie handleiding woning), zoals

  • Schoonhouden van ruimtes en storings- en vuilgevoelige plekken (kitnaden, filters van afzuigkap, vaatwasser, wasmachine en -droger)
  • Opgeruimd/netjes houden van balkon, tuin en algemene ruimtes
  • Maandelijkse controle op slijtage van apparaten, lekkages van de CV-installatie en abnormaal gas- en elektraverbruik.

De verhuurder/beheerder zorgt voor periodiek onderhoud aan bijvoorbeeld CV-installatie, schoonhouden van dakgoten en verhelpen van storingen en slijtage aan apparatuur en installaties.

In de huurovereenkomst is dit verder gespecificeerd.

Mag ik de woning onderverhuren?

Onderverhuur is niet toegestaan, ook niet kortstondig via bijvoorbeeld AirBnB. Mocht je langdurig afwezig zijn (bijvoorbeeld wereldreis) overleg dan met je verhuurder en beheerder voor een oplossing.

Next steps

6. Woninghuur beëindigen

1. Op zoek naar een nieuwe huurwoning

2. Bereid je bezichtiging voor